Logo van De Keukenengel

Goede voeding is
liefdevolle zorg
voor lichaam en geest

Ik ben Brigitta, ofwel De Keukenengel. Als privé kok bij retreats verwen ik iedereen met heerlijke vegetarische of 100% plantaardige maaltijden en tussendoortjes. Ik kook met pure, (h)eerlijke en verse ingrediënten. Volle granen, peulvruchten, natuurlijke zoetmakers en heel veel verse groenten, fruit en kruiden. Maar vooral... met liefde!

Ik kook intuïtief en zonder recept. Met liefde en passie maak ik wat lichaam en geest op dat moment voedt en nodig heeft. Licht wanneer gewenst, voedend waar nodig. Altijd gezond en afgestemd op het programma, de wensen en de behoeften van de deelnemers.

‘Met liefde als hoofdingrediënt’

Wie is
De Keukenengel?

Ik hou van mensen en heb een diepgeworteld verlangen om een bijdrage te willen leveren aan het welzijn van anderen. Dat kwam in mijn horecacarrière van pas, ik bleek een warme en professionele gastvrouw. Later kwam daar mijn liefde voor koken bij.

Lees verder

(H)eerlijk eten

Voeding die voedt en niet alleen vult geeft een heerlijk, voldaan en bovenal gelukkig gevoel.
Wat je eet, beïnvloed direct hoe je je voelt. Negatief óf positief. Voeding kan bovendien een magische medicinale werking hebben.

Mijn gerechten zijn eenvoudig, smaakvol en gemaakt van pure ingrediënten met groenten in de hoofdrol. Daarvoor kies ik ingrediënten die goed
zijn voor mens, dier en planeet, vegetarisch of 100% plantaardig.

Ik kook het liefste zonder recept en zoveel mogelijk met ‘zero-waste’.
Mocht er iets over zijn, dan maak ik er de volgende dag een verrassend nieuw gerecht van.

Ik kook intuïtief: met liefde en passie maak ik wat lichaam en geest op dat moment voedt en nodig heeft.

‘Tijdens het koken deel ik graag mijn
kennis en inspiratie over goede voeding,
de liefde en het leven’

Waar kookt De Keukenengel

Als De Keukenengel verbind ik me graag aan organisatoren en gasten van retreats en ceremoniële weekenden en andere bijeenkomsten waarbij fysieke en mentale processen centraal staan. Ik ondersteun deze graag met mijn (h)eerlijke voeding, met liefde en aandacht bereid. Bijvoorbeeld bij een yogaweekend, mindfulness training, stilte retreat, NLP training, familieopstellingen, meditatieweekend of plantmedicijn ceremonies of retreats.

Organiseer jij zo’n retreat en zoek je een kok voor heerlijke vegetarische of 100% plantaardige maaltijden, dan wil ik graag met je kennismaken. Samen bespreken we wat de wensen en mogelijkheden zijn. Kom gerust aanschuiven aan mijn keukentafel om te proeven!

Graag blijf ik een beetje flexibel in de precieze invulling. Dan kan ik mijn menu precies afstemmen op wat de gasten nodig hebben, het seizoen en rekening houden met mijn ‘zero-waste’ principe. Als het voor ons beiden goed voelt, maak ik een op maat gemaakte prijsopgave voor je.

Liefde en andere ingrediënten

De Keukenengel verzorgt ook eendaagse ‘Liefde en andere ingrediënten’ truffelceremonies, bij haar thuis of op andere gewenste locatie. Truffels zijn hele mooie, krachtige en vooral liefdevolle plantmedicijnen die helend werken.

Of kom naar het ‘Liefde en andere ingrediënten’ retreat. Een meerdaagse innerlijke reis om de weg terug te vinden naar volledige acceptatie van jezelf en liefde voor jezelf. Op een prachtige locatie in de natuur, met een groep fijne mensen, ondersteund door gezonde voeding, yoga en meditatie, mindset- en mindfulness training en een liefdevolle helende truffelceremonie.

Lees verder

Referenties

“Brigitta really puts her heart in her delicious food. You can taste the love in each meal. Many of the people on our retreat
spontaneously exclaimed how special the food was. Not only this, Brigitta was supportive presence throughout the retreat and
actively helped us to hold the group. Brigitta naturally became part of our team. I’d particularly recommend her to any personal
growth retreat where the participants need to be well looked after.”
Henry J. Whitfield, MSc ACBS peer-reviewed ACT trainer

“Brigitta makes the best vegan food I have ever had. I wish she had a restaurant so I could eat her food whenever I wanted.
I offered to take her home with me, but I do not think her husband would like this. There was so much variety to her cooking and
everything was always replenished, I felt very nourished and cared for. Not only is she a skilled cook, but her presence is beyond
words. I hope everyone gets the chance to experience Brigitta’s cooking.”
Stephanie Dreis, MS, LPCC, Minneapolis, MN, a very happy recipient of Brigitta’s cooking at a 5 day retreat

“After the event I’m absolutely enchanted both with Brigitta’s warm presence and the quality and variety of vegan food she
cooked for us. This was the best retreat I’ve ever attended, and a part of it was thanks to the care and hard-working solicitude
we received from her. I fully recommend her both for the skills and the personality.”
Bartosz Kleszcz